Protest al elevilor la Ministerul Finanțelor. Rectificarea bugetară nu include bani pentru transportul gratuit

Mai mulţi elevi protestează, marţi, în faţa Ministerului Finanţelor „pentru a trage un semnal de alarmă” cu privire la neincluderea în proiectul de rectificare bugetară a sumelor necesare pentru asigurarea gratuităţii transportului elevilor.

Elevii care protestează în faţa Ministerului de Finanţe au scandat: „Vrem transport!”, „Ne-aţi promis transport!”, „Daţi bani la buget!”, „Primim ignoranţă”, „Fără transport avem viitorul mort!” şi au afişat pancarte pe care scrie „Vă bateţi joc de tot ce înseamnă educaţie şi apoi vă miraţi că plecăm cu prima ocazie afară!”, „Noi de la sate ce facem, rămânem cu opt clase?”, „Minciunile se plătesc, elevii ies la protest!”.

Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov au anunţat că doresc să tragă „un semnal de alarmă cu privire la neincluderea în proiectul de rectificare bugetară a sumelor necesare pentru asigurarea gratuităţii elevilor la transport, în ciuda promisiunilor premierului Florin-Vasile Cîţu în acest sens”.

Ministerul Finanţelor Publice a publicat, vineri seară, proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară. Conform documentului, Ministerul Sănătăţii este cel care primeşte cea mai mare sumă, respectiv 3.721,3 milioane lei.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here