Femeile își aruncă bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată al aeroportului din Kabul. “Ajutați-ne, vin talibanii!”

Femeile afgane au ajuns în pragul disperării. În încercarea de a scăpa de talibani, acestea au început să-și arunce bebelușii peste gardul de sârmă ghimpată al aeroportului din Kabul, informează India Today.

Mamele afgane îi imploră pe militarii americani și britani, care se află dincolo de gardul de sârmă ghimpată, să le prindă copiii și să le lase să intre în aeroport.

“Ajutați-ne, vin talibanii!”, strigă cu disperare femeile.

Un înalt oficial al armatei britanice i-a dezvăluit unui reporter Sky News că mai mulți militari au început să plângă după ce au văzut cum femeile și-au aruncat copiii spre soldații prezenți în interiorul aeroportului.

„A fost groaznic! Femeile își aruncau bebelușii peste sârma ghimbată și le cereau soldaților să-i prindă. Unii au rămași captivi în sârmă”, a afirmat britanicul.

De când talibanii au preluat puterea în Afganistan, aeroportul din Kabul a devenit o imagine a disperării. Mii de bărbați, femei și copii au fost văzuți grăbindu-se spre aeroportul din Kabul, chiar dacă trupele americane și britanice au încercat să țină situația sub control.

Sute de afgani s-au înghesuit într-un avion al forțelor aeriene ale SUA, iar alții s-au agățat de roțile sau de aripile aeronavei. Câțiva au căzut, după ce aparatul de zbor a decolat de pe pistă.

Într-un alt incident, care a avut loc miercuri, un bărbat care lucra ca interpret pentru armata australiană a fost împușcat în picior de talibani, în timp ce încerca să ajungă la primul zbor de evacuare militar al Australiei.

Aproximativ 26 de persoane au putut urca în avionul respectiv, cetățeni australieni și afgani.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here