Alertă de la ANM pentru toată țara! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a informat recent că temperaturile ridicate se întorc spre finalul lunii august. Astfel, în următoarele două săptămâni vom avea parte de caniculă în mai multe regiuni ale țării.

Vom fi loviți de un nou val de căldură! Canicula revine cu temperaturi de peste 30 de grade
Potrivit informațiilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în ziua de vineri, 20 august, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor, devenind călduroasă în sudul extrem şi în sud-vest.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu valorile cele mai ridicate în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 6-8 grade în depresiunile intramontane şi 20-22 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor mai fi condiţii de ceaţă.

În București, temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade, mai scăzută în zona periurbană, informează ANM.

Sâmbătă, 21 august, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 8-10 grade în depresiunile intramontane şi 19-21 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe parcursul zilei în zona montană înaltă, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali. La sfârşitul nopţii, pe suprafețe mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Bucureştenii vor avea şi ei parte sâmbătă de o vreme în general frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Duminică, 22 august, temperaturile vor fi în creştere uşoară în sud-vestul ţării, unde vremea va deveni călduroasă, iar în celelalte zone se vor menţine agreabile, comparabile cu cele din intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, uşor mai ridicate, până la 32-34 de grade în sudul Olteniei şi al Banatului şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9-10 grade în depresiunile intramontane și 20-21 de grade pe litoral, potrivit specialiştilor ANM.

În a doua parte a zilei local în Carpaţii Orientali, în estul celor Meridionali şi zonele subcarpatice aferente şi pe spaţii restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei când pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi în celelalte masive montane, în nord-vest şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, pe litoral, iar noaptea în sudul Banatului. Spre dimineaţă, pe alocuri se va forma ceaţă.

În București, vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi agreabile; maxima va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 18 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here