Grănicer ucrainean, împușcat mortal la frontiera cu România. În aceeași zonă, polițiștii români au tras focuri de armă

Un grănicer ucrainean a fost descoperit mort prin împușcare la frontiera cu România, în aceeași zonă în care polițiștii români au tras focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist de țigări.

Cadavrul grănicerului ucrainean, în vârstă de 24 de ani, a fost descoperit joi dimineață în Seletin, regiunea Cernăuți, foarte aproape de frontiera cu România, scrie Obiectiv de Suceava.

Grănicerul se afla în timpul serviciului și a murit din cauza unei răni produse prin împușcare, scrie presa ucraineană, deosebit de discrete însă cu privire la acest incident, menționează sursa citată.

Potrivit acesteia, coincidență sau nu, miercuri noaptea polițiștii de frontieră români au tras un foc de armă la Costileva, adică în imediata apropiere a localității Seletin, pentru prinderea unui contrabandist de țigări. Suspectul nu a fost prins, reușind să treacă înapoi frontiera în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Detașamentului de Grăniceri Cernăuți, Serghei Brovko, citat de presa cernăuțeană de limbă ucraineană, a precizat cu referire la cazul corpului neînsuflețit al unui grănicer că a fost găsit de un tânăr care era de serviciu și că pe trupul victimei a fost găsită urma unui foc de armă.

„Nu putem dezvălui identitatea decedatului, dar băiatul avea 24 de ani. Acum polițiștii lucrează acolo”, a spus Serhiy Brovko.

Nu ar fi prima sinucidere din zonă a unui grănicer ucrainean, anul acesta

În același timp, Poliția Națională din regiunea Cernăuți nu comentează acest incident. O parte a presei de limbă ucraineană de la Cernăuți indică faptul că Detașamentul de Grăniceri speculează că ar putea fi vorba despre un caz de sinucidere, dar motivele finale vor fi stabilite prin anchetă.

Pe de o parte, nu ar fi primul caz în acest an când un grănicer din țara vecină moare în timpul serviciului, cel puțin un caz de sinucidere fiind documentat în această primăvară și fiind pus pe seama unei decepții în dragoste. Ca și în cazul de la Seletin, și grănicerul care și-ar fi curmat zilele în jurul datei de 18 aprilie avea 24 de ani.

Pe de altă parte, Seletin este un sat frecventat de contrabandiști, situat pe malul stâng al cursului superior al râului Suceava, și cu toate că nu există un punct de trecere al frontierei, Seletin este o localitate destul de importantă, aflată la confluența unor drumuri și cam pe la jumătatea distanței dintre punctele de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei, respectiv Ulma – Rusca.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here