Ministrul Educației anunță o creștere semnificativă a burselor acordate elevilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, joi, că va propune ”creșterea semnificativă” a burselor elevilor, astfel încât sumele acordate din ianuarie 2022 să fie mai mari.

Cîmpeanu a explicat într-o conferință de presă că ”bursa de merit” ar putea fi împărțită în două părți, cu sume de bani ușor diferite.

”Pot să vă spun că propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creșteri semnificative ale cuantumului minim. Dacă vreți să vă spun cu titlu de propunere ce înseamnă creșteri semnificative, pot să vă spun că de la 100 de lei cuantumul bursei de performanță, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educației a propus 500 de lei.

Pentru bursa de merit, care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim există în procesul de negociere cu Consiliul Național al Elevilor propunerea să crească, să fie diferențiată – de merit 1 și de merit 2 – și să aibă o valoare de 200 de lei de la 100 de lei merit 1, și de 250 de lei în raport cu 100 de lei merit 2.

Pentru bursa de studiu, care în interior are și un pronunțat caracter de sprijin social putem lua în considerare un cuantum, vom fundamenta bugetar, de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale – este vorba de acei elevi bolnavi cronici sau acei elevi care sunt orfani de ambii părinți – considerăm că și acolo este nevoie de o creștere, de o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei.” – a explicat ministrul Educației.

Cîmpeanu a subliniat faptul că, cel puțin pentru bursele de merit și de studiu, se va ține cont de absențele nemotivate.

”De asemenea, o precizare importantă, cel puțin pentru bursele de merit și de studiu, condiția va fi foarte clar stipulată, maximum 10 absențe nemotivate pe semestru!”,  a mai spus ministrul.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here