Pentagonul confirmă că mai mulți soldați americani au fost uciși în atentatul de la Kabul

Mai mulţi militari americani au fost ucişi sau răniţi în atentatul care a avut loc joi lângă aeroportul din Kabul, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Conform unor responsabili americani, patru soldaţi americani din trupele de puşcaşi marini au fost ucişi.

Mai mulţi militari americani au fost ucişi sau răniţi în atentatul care a avut loc joi lângă aeroportul din Kabul, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, informează AFP.

„Confirmăm că mai mulţi militari (americani) au fost ucişi în atentatul complex de la aeroportul din Kabul”, a anunţat Kirby într-un comunicat. „Alţi câţiva au fost răniţi”, a adăugat el.

„Ştim de asemenea că mai mulţi afgani au fost victime ale acestui atentat odios”, a conchis Kirby.

Potrivit Wall Street Journal şi postului de televiziune Fox, care citează responsabili americani sub protecţia anonimatului, patru soldaţi americani din trupele de puşcaşi marini au fost ucişi.

Aceştia sunt primii militari americani ucişi în operaţiunile din Afganistan după februarie 2020.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte 60 au fost rănite în urma celor două explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt adunaţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare.

Una dintre explozii a avut loc lângă Abbey Gate, una dintre porţile de acces în aeroport, iar cealaltă lângă hotelul Baron, la 200 de metri distanţă, potrivit Pentagonului.

Responsabili americani şi ai aliaţilor au atenţionat în ultimele zile cu privire la „ameninţări credibile” cu atentate sinucigaşe lângă aeroportul din Kabul, unde începând din 14 august a fost organizat un uriaş pod aerian de evacuare.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here