Procurorii DIICOT, percheziții în Olt și Dolj. Trei persoane, arestate pentru trafic de droguri

Sursa foto: romaniatv.net

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, au fost arestate, azi, după ce procurorii DIICOT au efectuat cinci percheziții în Olt și Dolj, într-un dosar de trafic de droguri0.

Procurorii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori.

La data de 01.09.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj şi Olt, la locuințele inculpaților, cu ocazia cărora au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestor”, potrivit DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here