Peste 100 de copii, internați în spital cu COVID-19. Medic: Era de așteptat

Noua variantă a coronavirusului aduce încă o problemă majoră, pentru că afectează tot mai mulți copii. Numărul minorilor internați cu COVID-19 a crescut puternic în ultima perioadă. Medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, spune că era de așteptat, gradul de imunizare fiind mic.

Medicul Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit la emisiunea ȘTIU, de la Aleph News, despre numărul mare al copiilor internați cu COVID-19.

Avem un grad de imunizare colectivă scăzut

„Era de așteptat să se întâmple așa. Avem un grad de imunizare colectivă scăzut și avem un grad aproape inexistent de imunizare în rândul adolescenților. Țările educate au un grad de imunizare de 75%, iar cele cu o educație sanitară scăzută s-a imunizat mult mai puțin”, a spus medicul.

Autoritățile au raportat la ultimul bilanț peste o mie de îmbolnăviri. Este vorba despre numărul de îmbolnăviri noi raportate de duminică până luni, o perioadă când se fac mai puține teste. Peste 3.000 de români sunt internați în secțiile COVID. Dintre aceștia, 405 – adică mai mult de 10% – la Terapie Intensivă.

Vestea și mai proastă este legată de creșterea îmbolnăvirilor printre copii. Autoritățile notează că 107 minori sunt internați în spitalele din România din cauza COVID-19. Mai grav, cinci copii au ajuns la Terapie intensivă.

Printre cele 25 de decese din ultimele 24 de ore se află și o persoană cuprinsă într-o categoria de vârstă 20-29 ani, un tânăr de 25 de ani, din Cluj, cu comorbidități..

În acest moment, România administrează vaccinurile împotriva COVID-19 și minorilor, dar timid.

Câți copii au fost vaccinați

Până acum au fost imunizați 36.859 de copii din categoria de vârstă 12-15 ani și 155.149 din grupa 16-19 ani.

Este o rată de vaccinare de 20% în categoria 16-19 și de doar 5% pentru categoria 12-15 ani.

Rata de vaccinare în alte state
Danemarca – 58.2% copii și adolescenți (10-19 ani) vaccinați cu cel puțin o doză;
Elveția – 17.9% copii și adolescenți (10-19 ani) vaccinați;
Franța – 56% copii (12-17 ani) vaccinați cel puțin o doză;
Spania – 55.4% copii și adolescenți (12-19 ani) vaccinați cu cel puțin o doză;
Italia – 49.8% copii și adolescenți (12-18 ani) vaccinați cu cel puțin o doză.

Sunt procente care plasează din nou România la coadă. Pentru că Spania și Danemarca, de exemplu, au vaccinat cu cel puțin o doză peste jumătate dintre tinerii eligibili, iar Italia e la 49 la sută.

Franța a vaccinat complet 32 la sută dintre copiii cu vârste între 12 și 17 ani; și alți peste 20% cu prima doză.

În acest timp, România se pregătește pentru reînceperea școlilor. Prefectul Capitalei spune că masca ar putea redeveni obligatorie în apropierea unităților de învățământ, dar așteaptă ca Guvernul să anunțe dacă va prelungi starea de alertă.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here