Carantina de noapte, instituită în mai multe zone din țară. Autoritățile au înăsprit regulile

În mai multe zone din țară, rata infectării crește în mod alarmant, iar autoritățile au început să înăsprească regulile.

Bechet, din județul Dolj, este primul oraș din țară unde se instituie carantina de noapte, după ce incidența a depășit 7 cazuri la mia de locuitori. Măsuri aspre au fost luate pentru mai multe localități din Maramureș și Satu Mare.

Autoritățile au decis ca în orașul Bechet să fie interzisă circulația persoanelor în afara locuinței, după ora 20, până la ora 5 dimineața.

Oamenii pot ieși din casă noaptea doar în interes de serviciu, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea/însoțirea copilului sau pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și în cazul decesului unui membru al familiei.

În aceste situații este nevoie și de declarație pe propria răspundere. Și magazinele se închid la ora 18, cu excepția farmaciilor, benzinăriilor și a celor care fac livrări la domiciliu.

Și în județul Satu Mare, revin restricțiile de noapte în trei localități – Cămârzana, Târșolț și Gherța. Astfel, localnicii pot ieși din gospodării după ora 20 doar cu declarații pe propria răspundere.

Cea mai mare rată de infectare este în localitatea Târșolț, peste 7,5 la mia de locuitori. Vă reamintim că aici, în urmă cu o săptămână a fost organizată o nuntă cu peste o mie de participanți. Autoritățile s-au sesizat în acest caz și au deschis în REM un dosar penal zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here