Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Curtea de Apel a dublat pedeapsa de la primă instanță

Curtea de Apel București l-a condamnat, miercuri, pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad.

Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia este definitivă.

Tribunalul București l-a condamnat în primă instanţă la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni, printre care și fraude cu fonduri europene, în calitate de administrator al societății SC ROMSTRADE SRL. Acesta a fost acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

A ratat fuga în Italia din cauza Covid-19

Afaceristul Nelu Iordache ar fi trebuit să plece din România cu o cursă low cost înainte de a fi ridicat de procurorii DNA. Din cauza măsurilor anti-COVID instituite pe Aeroportul Otopeni, cel supranumit „regele asfaltului” a pierdut avionul către Roma şi a fost reţinut de anchetatori. Până să remedieze problema, avionul a decolat. În aceste condiţii, Nelu Iordache a fost nevoit să plece cu următoarea cursă cu destinaţia Roma. În momentul în care aeronava a decolat, procurorii DNA i-au cerut comandantului să o oprească, au precizat surse din rândul anchetatorilor. Pilotul s-a conformat, iar astfel că Nelu Iordache a fost ridicat de procurorii DNA. Anchetatorii i-au dus la parchet, iar, după şase ore de audieri, Nelu Iordache a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here