Liceele „Radu Greceanu” Slatina și „Denis Diderot” din Langres, Franța, implicate într-un proiect Erasmus+/ FOTO

Mai mulți profesori din Franța au fost, la începutul acestei luni, oaspeții Colegiului Național „Radu Greceanu” din Slatina în cadrul unui proiect Erasmus+. 

Este vorba de o delegație formată din patru cadre didactice de la Liceul „Denis Diderot” din Langres, Franța, instituție care coordonează proiectul Let’s make Europe live together / Ensemble faisons vivre l’Europe’, în care Colegiul Național „Radu Greceanu” este partener.

„Școala noastră a fost ajutată de Consiliul Județean Olt pentru a identifica școala parteneră din Franța. Deoarece anul trecut mobilitățile nu au avut loc din cauza pandemiei, anul acesta va fi unul foarte încărcat, pentru că trebuie desfășurate toate cele patru mobilități prevăzute de proiect. Prima mobilitate a avut loc în perioada 2 – 5 septembrie, când o delegație de patru profesori francezi s-a deplasat la Slatina”, a declarat prof. Andreea Radu, coordonator de proiect din partea colegiului slătinean.

Urmează ca, la începutul lunii octombrie, o delegație formată din opt profesori români să plece în Franța. Ulterior, în noiembrie și martie 2022, vor avea loc și vizitele reciproce ale elevilor de la cele două instituții de învățământ partenere.

Scopul principal al proiectului este schimbul de idei între 24 de elevi francezi și 24 de elevi români, colaborarea acestora pe coordonate artistice, lingvistice și de mediu, urmând ca în fiecare an școlar să fie implicată în proiect câte o altă clasă de la Liceul „Denis Diderot”, respectiv Colegiul Național „Radu Greceanu”.

Printre temele proiectului se numără punerea în scenă a unei piese de teatru, influența limbii latine asupra limbilor franceză și română și ecologizarea.

Nu este pentru prima oară când Consiliul Județean Olt se implică pentru a sprijini astfel de proiecte.

În 2018, CJ Olt a colaborat cu Colegiul Național „Radu Greceanu” pentru organizarea unui proiect similar. Atunci, elevii slătineni au pus în scenă piesa de teatru „Cabaretul cuvintelor”, de Matei Vișniec, împreună cu elevi francezi din Orleans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here