Bebeluş de doar 13 zile, infectat cu COVID-19, internat la ATI. Numărul minorilor infectaţi a crescut alarmant

Numărul infectaţilor cu noul coronavirus care au nevoie de spitalizare a explodat, avertizează medicii. Din cei peste 5.000 de pacienţi COVID-19, 162 sunt minori. La ATI sunt internaţi 10 copii, dintre care şase sunt la secţia ATI a Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

Copiii sunt tot mai vulnerabili în faţa virusului decât la începutul pandemiei. Dovadă stă numărul celor care ajung în spital cu COVID-19. Între ei este şi un bebeluş de doar 13 zile care este internat în secţia ATI a Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Minorul a fost recent operat pe cord deschis la un spital din străinătate, iar medicii spun că nu ştiu de unde a contactat bebeluşul virusul.

La Spitalul de Copii Sfânta Maria sunt internaţi la secţia de ATI COVID şase pacienţi, dintre cei 10 minori raportaţi luni la nivelul întregii ţări.

„În zona roşie sunt şase pacienţi cu vârste între 13 zile şi cinci ani. Au o formă moderată a patologiei COVID 19. Sunt monitorizaţi în permanenţă pentru a reuşi să identificăm la timp un dezechilibru sau o disfuncţie de organ”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii, pentru ziaruldeiasi.ro.

Ministerul Sănătății: Părinții infectați cu COVID vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

Autorităţile au schimbat legislaţia astfel încât părinții infectați cu noul coronavirus vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, a anunțat ministerul Sănătății.

”Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.

În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.”, se arată în anunțul făcut de reprezentanții din Sănătate.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here