CJ Olt alocă bani pentru primării din Fondul de rezervă. Cât primește fiecare localitate/ LISTA

Pentru că banii prevăzuți prin rectificarea bugetară a guvernului întârzie, Consiliul Județean Olt a aprobat, în ședința extraordinară de marți, alocarea a peste 10 miliaone de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția instituției, pentru asigurarea unor cheltuieli urgente, curente și de capital ale unităților administrativ-teritoriale.

Mai exact, este vorba de 10.441 mii lei care vor merge la municipii, orașe și comune, cu excepția a trei primării care au primit bani de la guvern pentru drumurile județene.

„Din fondul de rezervă al consiliului județean am alocat sume de bani pentru toate primăriile, mai puțin celor trei primării care au luat bani pentru drumuri județene. Practic, fiecare primărie a primit minimum 50.000 de lei. Au fost alocate sume diverse, în funcție de problemele pe care le au și pe care au reușit să mi le justifice, solicitând bani. Banii se duc doar pe situațiile solicitate, nu intră în bugetul general pentru a putea să-i cheltuie cum vor dânșii (primarii – n.r.)”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

El spune că, prin rectificarea bugetară recent adoptată, Guvernul Cîțu a aprobat prea puțini bani față de nevoile localităților nu doar din Olt, ci din întreaga țară, indiferent că este vorba de primari liberali sau de la alte partide. În plus, CJ Olt nu a primit nici un ban.

„La rectificarea bugetară a guvernului, UAT-urile din județul Olt au primit 6,6 milioane lei. Urmează ca, după formula de la Finanțe, prin ordin de ministru, sumele să fie împărțite. Efectiv, este o împărțire după o formulă. Nu știu exact cum vor arăta sumele pentru că nu am văzut acel ordin de ministru, el nu a apărut până în momentul de față.

Consiliul Județean Olt nu a primit bani la această rectificare bugetară, în afară de acea sumă pentru drumurile județene și de suma de 800.000 de lei destinați căminelor pentru bătrâni. Alte sume, Consiliul Județean Olt nu a primit.

Asta a fost viziunea guvernului pentru toate UAT-urile, a fost o nedreptățire. Din păcate, nu au fost atenți la semnalele pe care le-au tras toate UAT-urile din România, pentru că situația de la nivelul județului Olt, comune, orașe, municipii și consiliul județean, e aceeași în toată țara. UAT-urile conduse de primari PNL au aceleași probleme ca și cele ale noastre. Noi ne întâlnim periodic în cadrul structurilor asociative (eu sunt secretar al UNCJR-ului), și toate localitățile au aceleași probleme. Eu am făcut și o adresă scrisă către Guvernul României. Din păcate, semnalele pe care le-am tras nu au fost auzite. Asta a fost, deci, viziunea guvernului pentru rectificarea bugetară”, a explicat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here