La 15 ani au dat zeci de spargeri, care durau câteva secunde. O dată au furat cu proprietarul treaz aflat în cameră

Doi adolescenți de 15 ani din Iași au fost arestați după ce au dat câteva zeci de spargeri, care durau câteva secunde. O dată au reușit să fure dintr-o cameră în care se afla chiar proprietarul casei. Acesta era treaz, dar nu a sesizat că era jefuit.

Cei doi minori în vârstă de 15 ani au fost arestați pentru 30 de zile de Judecătoria Iași, după ce medicii au stabilit că au avut discernământ când au comis zecile de spargeri, scrie Ziarul de Iași.

Adolescenții au furat din case și apartamente bunuri de ordinul sutelor de mii de lei. În doar câteva secunde reuşeau să forţeze ferestrele apartamentelor de la parterul blocurilor şi să fure obiecte de dimensiuni mici, dar valoroase.

Spargerile aveau loc inclusiv ziua în amiaza mare, iar într-un caz unul dintre ei a intrat în sufrageria unui apartament de unde a furat două telefoane și mai multe parfumuri de firmă, în timp ce proprietarul se afla, treaz, în cameră.

Hoțul a acționat atât de tăcut, încât bărbatul pur și simplu nu și-a dat seama că este jefuit.

Minorul a furat până și papucii din cameră, creând în doar câteva secunde un prejudiciu de peste 6.000 de lei.

În cele din urmă, polițiștii ieșeni au reușit să-i identifice și i-au săltat direct de pe stradă. Minorii urmează să fie trimiși în judecată pentru furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here