Olt: Amenzi de peste 660.000 de lei, aplicate de oamenii legii în doar o săptămână. 162 de șoferi au rămas pietoni

Razie pe drumurile publice din județul Olt. Polițiștii rutieri și de ordină publică, au acționat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Oamenii legii au acționat zilnic pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/substanțelor psihoactive, verificarea respectării regimului legal de viteză, prevenirea și sancționarea abaterilor săvârșite de către pietoni, căruțași, bicicliști, dar și pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 1521 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 661.635 de lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 162 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h, 28 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 21 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 34 pentru alte abateri, fiind retrase şi 55 de certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șase fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi una pentru refuzul de recoltare mostre biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here