Aproape 50 de tablouri furate dintr-o colecție privată din Belgia, descoperite în România

Aproape 50 de tablouri furate dintr-o colecție privată din Belgia, în orașul Anvers, au fost descoperite în România, în posesia unui om de afaceri, colecționar. Operele de artă au fost ridicate de polițiștii belgieni chiar dintr-o locuință din capitală.

Cele 46 de tablouri extrem de valoroase au fost descoperite de polițiștii români și de cei belgieni, în baza unui mandat de anchetă emis de autoritățile din Belgia.

Povestea a Început în doi martie anul acesta când, dintr-un depozit din Anvers, au fost sustrase 59 opere de artă, tablouri și sculpturi.

Întreaga colecție este evaluată la peste 160.000 de euro.

Operele aparțineau unui colecționar din Belgia care, în momentul în care a observat că boxa unde ținea operele de artă a fost spartă, a anunțat imediat poliția.

Tablourile au ajus în posesia unui om de afaceri româno-candian. Acesta a lăsat întreaga colecție în grija unui apropiat, care urma să evalueze tablourile.

Însă, acesta din urmă a contactat un expert belgian care imediat și-a dat seama că este vorba despe tablourile furate.

Miercuri a avut loc descinderea la locuința omului de bafaceri, iar tablourile au fost ridicate. Acesta a explicat că a cumpărat tablourile chiar din Belgia.

Până în momentul de față, nu există persoane puse sub acuzare.

Operele au fost ridicate de polițiști și urmează să fie expediate în Belgia, urmând ca autoritățile belgiene să continue investigația.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here