Doi jurnaliști și un activist care făceau un documentar internațional despre tăierile ilegale, bătuți de 20 de indivizi într-o pădure din Suceava

Doi jurnaliști și un activist de mediu, care realizau un documentar internațional pentru Greenpeace despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuți crunt de circa 20 de indivizi, într-o pădure din Suceava.

Două victime au ajuns la spital, iar echipamentul și înregistrările au fost distruse în urma agresiunii extrem de violente care a avut joi, într-o pădure de pe raza comunei sucevene Coșna.

”Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență”, a transmis Greenpeace pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, Monitorul de Suceava scrie vineri că ”polițiștii nu au încă foarte multe informații pentru că toți cei care au fost de față au refuzat să dea declarații”.

Peste 20 de polițiști și jadarmi au ajuns la locul agresiunii, aflat într-o zonă greu accesibilă, mai arată publicația suceveană. Cu toate acestea, nici măcar activistul Tiberiu Boșutar, care era plin de sânge, nu a vrut să dea detalii despre cei care l-au bătut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here