Deputatul Emil Albotă, despre piața volantă din Slatina: Este o inițiativă de succes a Consiliului Județean Olt

Piața volantă, anunțată în urmă cu câteva zile de autorități, a fost deschisă, sâmbătă dimineață, pe aleea de lângă Consiliul Județean Olt, în prezența mai multor parlamentari PSD, dar și a celor doi vicepreședinți ai județului, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan. Printre parlamentarii prezenți s-a numărat și deputatul Emil Albotă.

De altfel, Albotă a fost primul client care a cumpărat diverse produse de pe tarabele fermierilor.

Ulterior, deputatul social-democrat a lăudat inițiativa CJ Olt.

„Am cumpărat, astăzi, legume și fructe românești, proaspete, aduse direct de la producătorii olteni, cărora li s-au pus la dispoziție, de către Consiliul Județean Olt, toate condițiile necesare desfacerii produselor autohtone în Piața Producătorilor Olteni.

Este o inițiativă de succes a Consiliului Județean Olt de promovare a produselor locale și a producătorilor agricoli din județul nostru și un real sprijin pentru agricultorii tot mai încorsetați de reguli aberante, dar lipsiți de programe guvernamentale, care să vină în preîntâmpinarea nevoilor”, a declarat Emil Albotă.

Începând cu 18.09.2021, în fiecare sâmbătă, între orele 08.00-16.00, Consiliul Județean Olt va găzdui Piața Producătorilor Olteni, unde își vor putea vinde produsele autohtone producători atestați din județul nostru.

Piața volantă, dotată corespunzător, cu utilitățile necesare asigurate, cuprinde 20 de puncte de vânzare organizate sub forma a 20 de standuri, puse la dispoziție de CJ Olt.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Inițiativa s-a concretizat după ce Asociația Tinerilor Fermieri din Olt, condusă de Florin Ciobanu, a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean, for care a pus la bătaie 50.000 lei din bugetul județului pentru acest proiect.

Dacă lucrurile merg bine, asemenea piețe vor apărea în toate orașele din județ. De această idee s-au arătat deja interesați fermieri din alte județe, prezenți, sâmbătă, la Slatina, pentru a vedea dacă cetățenii se arată interesați de produsele expuse într-un asemenea cadru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here