ITM Olt, amendă USTURĂTOARE pentru un patron din Slatina: Angajații munceau peste program

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, săptămâna trecută, controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, aplicând numeroase amenzi.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, mai exact, 24 de controale patronilor din construcții.

„În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au efectuat o serie de controale la 24 angajatori din domeniul menționat, în urma acestor verificări au fost dispuse 26 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare de 100.000 lei, pentru identificarea la trei angajatori a unui număr de șase persoane care desfășurau muncă nedeclarată”, potrivit ITM Olt.

Conform aceleiași surse, patru persoane desfășurau activitate fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, sancțiunea aplicată fiind de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată, iar două persoane desfășurau activitate în afara programului stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial, sancțiunea aplicată fiind de 10.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Angajatorii sancționați sunt din Slatina, Schitu și București, cu activitate în orașul Potcoava.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost:

  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • desfășurarea activității în afara programului de muncă stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial;
  • nerepartizarea programului de muncă pentru salariații cu timp parțial;
  • netransmiterea elementelor contractului individual de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activității a salariatului în cauză;
  • neacordarea unui spor la salariu pentru salariații care desfățoară activitate în zilele de sâmbătă și duminică;
  • necompensarea în bani a concediilor de odihnă neefectuate;
  • neachitarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here