Calendar ortodox azi: Iată ce sărbătoare religioasă este prăznuită de Biserica Ortodoxă

Calendar ortodox 21 septembrie 2021: Iată ce sărbătoare religioasă este prăznuită azi de Biserica Ortodoxă.

Calendar ortodox 21 septembrie 2021. Biserica Ortodoxă Română îi sărbătorește astăzi, pe Sfântul Apostol Codrat (sec. II, anul 130) și pe Sf. Prooroc Iona (c. 800 î.Hr.).

Cine au fost Sfinții Codrat și Iona?

Sfântul Apostol Codrat (sec. II, anul 130), Episcop al Magneziei, a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului. Acest sfânt a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu în Atena și Magnezia (Tesalia de răsărit). A suferit chinuri pentru propovăduirea Evangheliei și a suferit moarte martirică în timpul împăratului Adrian (117-138).

Pe de altă parte, proorocul Iona (c. 800 î.Hr.)  a fost fiul lui Amittai din Gat-Hahefer în seminția lui Zabulon, aproape de orașul Azot.

A profețit între anii 830-800 î.Hr. Sfânta Scriptură a Vechiului Testament, în cartea numită Iona, cuprinde mai multe informații cu privire la viața sa.

Astfel, Proorocul a fost trimis de către Dumnezeu să îndemne pe niniviteni la pocăință (cetatea Ninive, capitala imperiului asirian), acesta însă, nesocotește poruncile Lui.

Încercând să fugă pe mare, Iona a fost înghițit de un chit (pește uriaș) în pântecele căruia a stat trei zile.

Proorocul Iona, în timp ce se ruga a fost aruncat pe țărmul mării și a primit din nou poruncă de la Dumnezeu, de a merge în orașul Ninive (Iona 3, 4). Aici, Iona a prevestit distrugerea orașului, ninivitenii s-au pocăit, primind iertarea divină.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here