RESTRICȚII în trei localități din Iași, unde incidenţa COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori

În următoarele două săptămâni, în oraşul Hârlău şi în localităţile Scobinţi şi Vlădeni vor fi impuse anumite restricţii deoarece incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori.

Anunțul a fost făcut de ăreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, prefectul Marian Grigoraş. Acesta a precizat că incidenţa este de 3,52 la mia de locuitori, iar în comunele Scobinţi şi Vlădeni de 3,02, respectiv 3,15.

”Nu ne-am mai confruntat din primăvară cu aceste provocări”

„Numărul de cazuri, respectiv incidenţele la mia de locuitori, cresc de la zi la zi şi nu ne-am mai confruntat din primăvară cu aceste provocări. Este nevoie tot mai mare să respectăm măsurile sanitare preventive, să respectăm aceste reguli simple care ne ţin departe de infecţia cu COVID-19, iar pe cei care încă nu s-au vaccinat, îi încurajez să o facă acum”, a declarat Grigoraş.

Restricții până în 4 octombrie

Între măsurile care se vor aplica până pe 4 octombrie în Hârlău, Scobinţi şi Vlădeni se numără organizarea de evenimente private în interior cu un număr maxim de participanţi de 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum doi metri pătraţi pentru fiecare persoană.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă doar cu participarea a cel mult o mie de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.

Accesul publicului în cinematografe, la spectacole şi concerte este permis în proporţie de până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului respectiv şi cu purtarea măştii de protecţie. La fel şi în cazul operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here