Accesul în restaurantele din Olt, doar în condiții speciale. Care sunt acestea și ce obligații au patronii

Accesul în restaurantele din Olt poate fi posibil doar cu certificat COVID, rezultat negativ la test RT-PCR sau la test antigen. Patronii restaurantelor au mai multe obligații, printre care citirea codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19.

Toate acestea le-au fost amintite patronilor din HoReCa, inclusiv deţinători de săli de evenimente, de prefectul de Olt, Florin Homorean, în cadrul unei întâlniri organizate în sala mare a Consiliului Județean.

„Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, a spus Homorean.

La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai structurilor MAI – Inspectoratul de Poliție Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, care au rolul de a supravegherea respectării măsurilor de efectelor pandemiei de COVID -19.

„Am făcut un apel către organizatorii de evenimente private să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de COVID-19, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19 prin utilizarea aplicației Check DCC”, a mai precizat prefectul județului.

În Olt există cazuri COVID-19 în 85 de localități, dintre care în trei a fost depășit pragul de cinci cazuri la mia de locuitori, în patru rata de infectare este de peste patru cazuri/1000 locuitori, iar în alte patru – peste trei cazuri/1000 locuitori.

Incidența cazurilor cumulată la 14 zile a ajuns la 1,80 cazuri/1000 locuitori la nivelul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here