Polițiștii din Olt au împânzit zonele aglomerate din județ. Care a fost scopul oamenilor legii

Oamenii legii din Olt au împânzit, în ultimele 24 de ore, spațiile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, precum și zonele aglomerate din județ.

Poliţiştii din Olt au desfășurat, mai precis, activități de prevenire și informare a cetățenilor și operatorilor economici, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii virusului, precum și informarea operatorilor economici despre modificările legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

„De asemenea, polițiștii olteni au împărțit măști de protecție persoanelor care au fost depistate că nu purtau astfel de măști în zonele aglomerate, respectiv spațiile închise, de această dată, acestea fiind doar avertizate verbal și informate cu privire la importanța respectării prevederilor legale.

Conform noilor reglementări, la anexa nr. 3 referitoare la măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc, după punctul 13 a fost introdus un nou articol, respectiv articolul 13^1, care prevede:

”(1) Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Organizatorii/Operatorii economici care desfășoară activități potrivit prezentei anexe au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID19 folosind secțiunea «Verificare reguli interne» din aplicația mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

(3) Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.”

Facem precizarea că aceste modificări se aplică în localitățiile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, iar acest Certificat verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole si la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here