Olt: Operatorii din domeniul exploatării agregatelor minerale naturale, luați la bani mărunți. PATRU dosare penale și sechestru pe utilaje

Mai mulți operatori economici din Olt, ce desfășoară activități în domeniul exploatării agregatelor minerale naturale, verificați de oamenii legii.

Polițiștii au acționat, în perioada 22 – 24 septembrie, verificările având ca scop prevenirea și combaterea fraudelor specifice în domeniul agregatelor minerale.

În cadrul activităților, au fost efectuate verificări la un număr de 16 operatori economici, fiind întocmite patru dosare penale.

„Astfel, în urma verificărilor, au fost întocmite 4 dosare de urmărire penală, fiind constatate 7 infracțiuni, dintre care: evaziune fiscală (1), executarea de activitati miniere fără permis sau licență (1), exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (1) și executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor sau fără notificarea unor astfel de lucrări (4)”, potrivit Poliției Olt.

Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 250.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării activității unui agent economic.

De asemenea, a fost aplicat un sechestru pe utilaje, în valoare totală de 1.050.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here