Ce au făcut șeful PSD Olt, Marius Oprescu, și primarul Slatinei, Emil Moț, în ziua Congresului PNL/ FOTO

În ziua Congresului PNL, care are loc sâmbătă, în Capitală, la Romexpo, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, și primarul Slatinei, Emil Moț, au ales să meargă, împreună, la piață.

Așadar, printre clienții care s-au perindat, sâmbătă, cea de-a doua zi de funcționare a pieței volante din Slatina, amenajată în parcarea Consiliului Județean Olt, s-au numărat președintele CJ, Marius Oprescu, și primarul Slatinei, Emil Moț.

Cei doi au stat de vorbă cu fermierii veniți pe aleea CJ Olt să-și vândă produsele și au cumpărat fructe și legume proaspete, dar și alte produse.

Ei au fost însoțiți de mai mulți colegi social-democrați, printre care Corina Sulger și Emil Marinescu.

Printre fermieri a fost și Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.

„O nouă sâmbătă, o nouă zi la Piața Producătorilor Olteni de pe aleea Consiliului Județean Olt.

Respectăm promisiunea făcută agricultorilor locali de a avea un loc al lor de desfacere a produselor oltenești, proaspete, gustoase și accesibile”, au spus social-democrații.

Piața volantă, denumită Piața Producătorilor din Olt, dotată corespunzător, cu utilitățile necesare asigurate, a fost deschisă sâmbăta trecută, funcționează în foecare zi de sâmbătă și cuprinde 20 de puncte de vânzare organizate sub forma a 20 de standuri, puse la dispoziție de CJ Olt.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Inițiativa s-a concretizat după ce Asociația Tinerilor Fermieri din Olt, condusă de Florin Ciobanu, a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean, for care a pus la bătaie 50.000 lei din bugetul județului pentru acest proiect.

Dacă lucrurile merg bine, asemenea piețe vor apărea în toate orașele din județ. De această idee s-au arătat deja interesați fermieri din alte județe, prezenți, sâmbătă, la Slatina, pentru a vedea dacă cetățenii se arată interesați de produsele expuse într-un asemenea cadru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here