Olt: Amenzi de circa 10.000 lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în ultimele 48 de ore, de la polițiști

Sursa foto: mediafax.ro

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt și polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 119 societăți comerciale, precum şi 133 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.500 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 9.800 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Potrivit unui comunicat emis de IPJ Olt, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here