Florin Cîțu, în timpul moțiunii de cenzură: „Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR”

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, marți, în plen, pentru a dezbate și vota mouțiunea de cenzură depusă împotriva guvernului Cîțu.

Sunt necesare 234 de voturi pentru ca guvernul Cîțu să fie demis. Acest scenariu este posibil, după ce PSD, AUR și USR au anunțat că vor vota moțiunea. Cele trei partide ar putea strânge împreună circa 280 de voturi.

Premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații din Parlament: „Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea. Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru, e susținută de USR-PLUS. Am arătat foarte clar, cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copii răsfățați. Sunt dezamăgit USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să vină la guvernare cu un premier mai indulgent Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Poate ne lămuresc ce plan au după moțiune. Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar”.

Cîțu a afirmat că a tolerat o echipă de incompentenți la guvernare.

„Incompetență la Economie? USR zice că da. USR îl trimite acasă pentru incompetență. Incompetență la Transporturi? USR zice că da. Drulă zice că da. Cum e aia cu zombie politic. Incompetență la Sănătate? USR zice că da. Prin votul de azi, USR zice că au avut miniștri incompetenți. USR nu are ce mai căuta la Guvernare. Am fost prea indulgent. Trebuia să-i fi demis mai repede. Am tolerat o echipă de incompetenți la guvernare. Ce mă supără cel mai tare este că și-au bătut joc de sănătate. Au lăsat ministeruș Sănătății fără ministru în plină criză. E un act criminal. Vă plasați împotriva modernizării României. Spuneați că fără corupție ajungem departe. Alături de corupți, nu veți ajunge nicăieri”, a tunat prim-ministrul în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here