Patru şcoli din municipiul Timişoara trec în online pentru că e prea frig în clase

Într-o perioadă în care multe şcoli se închid din cauza situaţiei epidemiologice, patru şcoli din Timişoara suspendă cursurile şi trec în online din cauza frigului din clase. Respectivele şcoli sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, iar temperatura în sălile de curs este de doar 20 de grade Celsius.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, a declarat că patru unităţi de învăţământ au anunţat că suspendă cursurile faţă în faţă şi trec online, deoarece temperatura în sălile de curs ale şcolilor racordate la sistemul centralizat de încălzire din municipiul Timişoara este de 20 de grade Celsius.

Potrivit acestuia, în mediul rural nu sunt astfel de probleme, întrucât încălzirea se face cu lemne, iar autorităţile şi-au făcut stocul necesar înainte de sezonul rece.

Solicitările vor fi transmite astăzi IŞJ care va aproba trecerea activităţii didactice online. Acestea sunt:

  • Liceul de Informatică „Grigore Moisil”;
  • Şcoala Gimnazială nr. 16;
  • Şcoala Gimnazială nr. 19
  • Colegiul „Ana Aslan”.

Autorităţile au fost luate prin surprindere de frig

„Este vorba despre 189 de clase cu 4.947 de elevi care suspendă activitatea faţă în faţă din cauza temperaturii scăzute din clase, nu din cauza COVID. Am discutat cu autorităţile publice locale de câteva luni despre problema infrastructurii şcolare. De luni s-au făcut probe către toate punctele termice din oraş, cu furnizare a apei la o temperatură scăzută, pentru că durează încărcarea instalaţiilor. În câteva zile probabil se va regla situaţia. Dacă se vor reglementa problemele, se va reveni la şcoală din acest punct de vedere, nu din cel pandemic”, a explicat Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş admite că de 20 de ani frigul prinde nepregătite autorităţile.

„Sunt şi în Timişoara şcoli şi grădiniţe care au centrale proprii, dar noi nu putem interveni, din punct de vedere legislativ. În judeţ nu avem probleme. În zona rurală sau urban mică sunt centrale proprii cu încălzire pe lemne, sobe, stocurile în rural au fost asigurate din timp. În luna august aveam 34 unităţi de învăţământ cu probleme la instalaţiile de încălzire din care 18 erau în Timişoara. Joi vom avea o situaţie clară”, a detaliat Marin Popescu.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here