Certificatul verde ar putea fi obligatoriu inclusiv pentru intrarea în magazine. Anunțul lui Florin Cîțu

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi, 14 octombrie, că una dintre cele mai bune măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirului este impunerea folosirii certificatului verde la toate activitățile economice din România, inclusiv pentru a intra la supermarket. 

„Nu luăm măsura de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov. Ați văzut că a fost și anul trecut această discuție despre carantinarea Bucureștiului și nu a funcționat. Dar, ne uităm la alte măsuri care să impiedice răspândirea virusului.

Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a impune, de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România, pentru orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde.

Cred că este, dacă dorim să avem în continaure economia deschisă, cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce de exemplu, numărul de ore de funcționare în weekend pentru activitățile economice, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile.

Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru”, a declarat premierul Florin Cîțu.

El a mai spus că nu a fost luată în discuție reducerea programului magazinelor în weekend: „Nu o luăm în calcul. Sunt propuneri, dar cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid”.

Răspunzând unei întrebări, Florin Cîțu a spus că ar vrea introducerea certificatului verde inclusiv pentru acces în magazine.

Chestionat dacă nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns: „Nu, aceasta nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat, sunt trei variante simple. Și când mergi la doctor, te testezi” (…) Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine, supermarketuri, hipermarketuri”.

Premierul a mai precizat că este o propunere pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății și că va merge cu ea în grupuruile parlamentare.

Fiind un premier demis, fără puteri depline, Cîțu spune că aceste modificări se pot face de Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here