Olt: Suspiciuni în jurul concursului de directori de școli. Ce spune președintele comisiei

Există voci care susțin că la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct de școală, care va avea loc mâine, în Olt ar putea avea loc anumite aranjamente.

OLT-ALERT a contactat, joi, unul dintre candidați, care a confirmat că există astfel de temeri în rândul celor care urmează să susțină, vineri, concursul.

„Sunt astfel de discuții, de suspiciuni, sunt temeri că acest concurs ar putea fi aranjat. Or, nu ar fi corect. Candidații care vor susține concursul trebuie să se bazeze doar pe cunoștințele lor. Sperăm, totuși, ca astfel de temeri să nu se confirme, sperăm ca organizatorii să fie corecți, atenți ca totul să decurgă normal, legal”, a spus respectivul candidat.

Întrebat care este nivelul de securizare a concursului, Victor Iacobescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, care este și președinte al comisiei de concurs, a declarat că procedura nu lasă loc unor eventuale tentative de fraudare.

„La ora 9.30 sosesc subiectele. Între 9.30 și 10.00, acestea se multiplică, iar cei care sunt în sală nu au acces acolo cu telefoane sau cu alte mijloace de comunicare. La ora 10.00 subiectele pleacă spre sălile de examen. De precizat că sunt 50 de subiecte tip grilă. Deci, nu văd nici o posibilitate de a se încerca ceva ilegal, e un flux continuu, ca procedură. În plus, voi fi și eu acolo, însoțindu-l pe reprezentantul Ministerului Educației. Iar baremul sosește la ora 12.00. Practic, e imposibil să se încerce ceva”, a declarat Victor Iacobescu.

În Olt, concursul va avea loc la Liceul Tehnologic Metalurgic din Slatina. La concurs s-au înscris 245 de candidați, 10 dosare fiind respinse, în primă fază. Celor respinși, care nu au avut în perfectă ordine dosarele, li s-a dat posibilitatea să le depună încă o dată, opt dintre solicitanți făcând acest lucru. În total, în care sunt incluse și cadre didactice detașate, în Olt concursul va fi susținut de 244 de candidați care se vor lupta pentru 163 de posturi de director și director adjunct.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here