Doctorii care ASTA pot fi SUSPENDAȚI! Are legătură cu COVID-19. Propunerea vine chiar din interiorul sistemului

Anunț important făcut, astăzi, de președintele Colegiului Medicilor din România, care vizează cadrele medicale. Profesorul doctor Daniel Coriu spune că va susține ”cu toată tăria” sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică.

Țara noastră este deja un exemplu negativ la nivel internațional (..). Avem spitalele pline. Nu mai putem face față cazurilor noi. Avem un număr extrem de mare de decese. Resursă umană este supusă la grea încercare. Suntem copleșițiobosiți. Trebuie  ne asumăm  avem resurse limitate. Am ajuns la această situați și din cauza unor colegi, medici, care au transmis public mesaje greșiteÎn acest sesns am solicitat schimbarea legislației actuale. Suntem pentru comunicare, pentru exprimarea de opine, însă medicul nu are voie  exprime decât informații corecte, bazate pe dovezi științifice. Opinia publică exprimată este opina medicală”, a afirmat, duminică seara, Daniel Coriu, într-o intervenție în emisiunea „Deschide lumea”, de la Realitatea PLUS. 

Anterior, acesta își anunțase intenția de a cere sancționarea cadrelor medicale care emit afirmații neadevărate în spațiul public legate de vaccinarea anti-Covid prin intermediul unui comunicat de presă: „Știu că mulți dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât și cetățeni, ați considerat că astfel de decizii trebuiau luate pana acum și cu siguranță aveți dreptate. Din păcate prerogativele mele și ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95/2007. Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică. Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă”, spunea doctorul Coriu, în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, sănătatea și medicina trebuie să se bazeze pe știință, pe medicina bazată pe dovezi și studii clinice. Șeful Colegiului Medicilor din România admite că ”și în medicină și știință se poate gresi”, precizând însă că în astfel de situații „lucrurile trebuie recunoscute și văzut ce este de facut”.

”Am citit și am auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2. Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică. Noi ca și reprezentanți ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!”, a mai spus Daniel Coriu.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here