Bărbatul surprins de incendiul de ieri din Olt a MURIT în spital. Fiica acestuia, în stare gravă

Bărbatul de 83 de ani surprins în incendiul izbucnit ieri dimineață la locuința sa din comuna Poboru a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Soția acestuia este intubată, în stare foarte gravă fiind fiica lor, care ar putea fi transferată în străinătate.

Informațiile vin de la coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Slatina, medicul Florin Popa.

„Avem patru victime în urma incendiului de la Poboru. Bărbatul de 83 de ani, care a decedat, bătrâna, care a sărit pe geam, are o situație dificilă, pare că are niște leziuni inhalatorii, dar fără a fi arsuri de căi respiratorii superioare. Medicii de la ORL, care au făcut examenul, au zis că nu ar fi arsuri de căi superioare aeriene, este și ea intubată, urmează să o detubăm în următoarele două-trei zile, pentru a vedea eventualele leziuni inhalatorii. Arsurile ei sunt undeva la 15 la sută suprafață corporală, sunt arsuri de gradul III și arsuri de gradul II B, singurul lucru este vârsta foarte înaintată, undeva la 80 de ani. Femeia de 57 de ani (n. red. – fiica celor doi), care a fost scoasă din casă de soț, era în altă încăpere, este în stare gravă, intubată, cu arsuri de gradul II B și III, cu arsuri de căi aeriene superioare. Este soția domnului care i-a scos pe toți din casă. Vrem să o transferăm în străinătate, așteptăm să vedem unde, am înțeles că ar merge la un spital din Belgia. Pe soția lui a găsit-o ultima. El este singurul care nu are probleme grave”, a declarat, pentru stirideolt.ro, chirurgul Florin Popa.

În incendiu a fost surprins și soțul femeii de 57 de ani, care a reușit să scoată toate victimele din casă.

Evenimentul a avut loc duminică dimineață în comuna Poboru, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, dar și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinței, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conștiente”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Spitalul Slatina.

În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și circa 10 metri pătrați de tavan.

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea lichidelor combustibile neadecvate pentru aprinderea focului, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here