Gripa își arată, și ea, colții. Aproape 50.000 de persoane din Olt vor să se vaccineze antigripal

Pe lângă COVID-19, care la nivelul planetei a provocat milioane de decese, și gripa își arată colții în acest sezon rece. La nivelul județului Olt, aproape 50.000 de oameni vor să se vaccineze antigripal.

Până acum, însă, Ministerul Sănătății a acordat Oltului doar 6.160 de vaccin gripal, autoritățile medicale așteptând să primească o nouă tranșă de doze la sfârșitul acestei săptămâni.

„Pentru sezonul rece 2021-2022, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a catagrafiat  49.393 de persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din achiziția făcută de Ministerul Sănătății, în data de 14.10.2021 ne-au fost repartizate 6.160 doze de vaccin gripal într-o prima tranșă, pentru vaccinarea copiilor, atât de la nivelul cabinetelor medicilor de familie, cât și din instituțiile de ocrotire socială.

În perioada care urmează, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni, așteptam o noua  transa de vaccin gripal pentru vaccinarea celorlalte categorii populationale considerate  la risc”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here