Vremea azi, 19 octombrie. Temperaturi calde în sudul țării/ Maximele pleacă de la 10 grade în această zonă

Ziua de marți ne-aduce vreme destul de bună, ceață dimineața în unele zone și câțiva nori de ploaie în nord-estul și în sud-estul țării. Maximele pleacă de la 10 grade în Bucovina și ajung la 18 grade în vestul Olteniei.

În Dobrogea și cu Bărăgan mai apar ceva înnorări și e posibil să picure, îndeosebi în zona litoralului. Vor fi condiții de ceață la începutul zilei, iar pe la amiază se vor înregistra 15-16 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai adună norii și s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie. Se arată și soarele din când în când, iar temperaturile se mențin la valorile de luni și vor fi în jur de 15-16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, ne așteaptă o zi destul de mohorâtă, cu temperaturi mai scăzute decât luni, poate și câteva ploi slabe, trecătoare. Vor fi doar 10 grade în Suceava și cel mult 14 grade în Bacău.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o dimineață rece și ceață în zonele joase. Apoi se arată soarele, iar zona Maramureșului se încălzește față de ziua trecută și maximele ajung pe la 14-15 grade.

Și în vestul țării, începem ziua cu ceață și temperaturi scăzute. Atmosfera devine însă plăcută după prânz și o să avem soare și în jur de 15 grade în termometre.

În Transilvania este frig dimineață, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și condiții de ceață. Peste zi apar ceva înnorări, dar nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile se opresc pe la 13-14 grade.

În Oltenia, găsim vreme frumoasă, dar după ce se risipește ceața matinală. Norii apar destul de rar și amiaza ne-aduce atmosfera plăcută și până la 18 grade în vestul provinciei.

Soare și vreme bună găsim și în ținuturile sudice. Se mai încălzește puțin față de ziua trecută, dar în primele orele ale zilei, vor fi și aici condiții de ceață.

În București, norii se risipesc treptat și o să avem o amiază însorită și caldă. Maxima ajunge pe la 17 grade, o valoare potrivită pentru dată din calendar. Urmează o noapte rece, cu vreo 3 grade la marginea orașului.

La munte, găsim vreme schimbătoare, destul de mulți nori, dar și scurte momente însorite. S-ar putea să plouă puțin în nordul Carpaților Orientali, iar vântul va avea intensificări în zonele montane înalte. Temperaturile rămân modeste, iar dimineața o să fie ceață pe vai și în depresiuni.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here