Șef nou la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt. Drapelul de luptă, înmânat în cadrul unei ceremonii militare

Șef nou la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt. Colonelul Botan Emanuel-Theodor a preluat conducerea, fiind numit în funcție ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Drapelul de luptă a fost înmânat în cadrul unei ceremonii militare de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Mastan Alin, în prezența reprezentanților instituțiilor publice locale.

„Colonelul Botan Emanuel-Theodor este absolvent al Liceului Militar ”Constantin Brâncoveanu” al Ministerului de Interne Ploiești în anul 1996 și al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Drept, profilul Științe Juridice, promoția 2000, dată de la care a îndeplinit funcția de comandant de subunitate în cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

A parcurs succesiv toate treptele ierarhiei militare, iar începând cu data de 20.10.2021 a atins cea mai înaltă treaptă, la nivel de inspectorat județean – funcția de inspector șef”, se arată într-un comunicat al instituției.

Funcția de inspector șef a rămas vacantă din luna aprilie în urma trecerii în rezervă cu drept de pensie a colonelului Dorel Drejoi-Tudor, iar interimatul a fost asigurat de colonel Boată Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here