Locuință DISTRUSĂ de foc într-o localitate din Olt. De la ce a pornit incendiul/ VIDEO

O locuință, dar și o anexă gospodărească, au fost distruse de un incendiu în localitatea Găneasa.

La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, incendiu a izbucnit la casă, apoi s-a propagat și la o anexă gospodărească.

„La sosirea echipajelor, acoperișul locuinței, tavanele din două camere de locuit și anexa gospodărească, în care erau depozitate furaje, ardeau generalizat.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ trei ore.

În urma incendiului au ars circa 60 de metri pătrați de acoperiș, tavanul din două camere, pe circa 40 de metri pătrați, o anexă gospodărească și circa șapte tone de furaje”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum defect sau deteriorat.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu victime sau pagube materiale importante, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:

• Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod
obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;

• În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce
pot fi surse de aprindere, mai ales dacă în zonă sunt materiale combustibile;

• Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here