Acasă Local Actualitate Programul Rab...

Programul Rabla 2021 ar putea beneficia de o nouă suplimentare. Autoritățile caută resurse financiare

Vești bune pentru români! Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis recent că programul Rabla 2021 ar putea beneficia de o nouă suplimentare de buget.

Astfel, AFM a transmis într-un comunicat că programul Rabla 2021 ar putea avea parte de o nouă suplimentare de buget, în contextul în care autoritățile au demarat un proces de identificare a unor „resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului”.

„Având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, Administrația Fondului pentru Mediu, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului”, este transmis Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Explicația oferită de președintele AFM, Lorand-Arpad Fulop

„Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menținut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare.

Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetățenilor, că își doresc un aer mai curat și că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calității aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat președintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

40.000 de persoane fizice s-au înscris în programul Rabla Clasic

De asemenea, cifrele înregistrate de AFM arată că, la ediţia din acest an a Programului Rabla Clasic, care a demarat pe 26 aprilie, s-au înscris 40.000 de persoane fizice.

Trebuie menționat că, pentru a participa la programul Rabla 2021, mașina care urmează a fi casată trebuie să întrunească următoarele condiții:

  • Autovehiculul trebuie să aibă o vechime minimă de 8 ani;
  • Autovehiculul trebuie să fi fost înmatriculat în România de cel puțin 8 ani, deci cel mai târziu pe 31.13.2013;
  • Mașina trebuie să fie integrală, trebuie să conțină toate componentele care sunt esențiale pentru funcționare;
  • După acceptarea în programul RABLA, mașina trebuie să fie casată doar în centrele Remat autorizate.

Informații de ultim moment pentru șoferi

Anterior, Bloomberg a transmis o informația pe care toți șoferii trebuie s-o știe. Este vorba despre faptul că, pentru prima dată în istorie, un automobil electric devine cea mai bine vândută mașină din Europa. Această mașină electrică, produs în afara Europei, a devenit luna trecută cel mai vândut automobil de pe piaţa din Europa.

Este vorba de modelul Tesla Model 3. Acest model este cel mai accesibil realizat de producătorul american Tesla. Tesla Model 3 a devansat în septembrie modele cu motoare pe combustie internă precum Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208. Aceste date au fost făcute pulice de firma de consultanţă Jato Dynamics.

Sursa citată a arătat că Tesla Model 3 a controlat o cotă de 2,6% din piaţa auto europeană în luna septembrie, cu 24.591 de unităţi înmatriculate (creştere de 42% în ritm anual). Este o cifră uriașă, faţă de 18.264 unităţi pentru Renault Clio, şi 17.988 de unităţi pentru Dacia Sandero (creştere de 41% în ritm anual).

În acest moment, cei care renunţă la autoturismele lor cu motoare pe combustibil sunt atrași de guverne cu stimulente generoase. În aceste condiții, în luna septembrie automobilele complet electrice şi hibridele de tip plug-in au controlat 23% din piaţa auto europeană. Cifra este cu mult mai mare decât automobilele cu motoare pe motorină.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here