CJ Olt a aprobat mai multe cereri de finanțare pe Programul Anghel Saligny pentru modernizare de drumuri

Consiliul Județean (CJ) Olt a aprobat, în ședința ordinară de joi, mai multe cereri de finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru modernizarea a trei drumuri județene și pentru construirea a două poduri. 

Este vorba de modernizarea a trei drumuri județene, respectiv DJ 643 Bobu – Voineasa – Balș, DJ 546C Potcoava – Perieți și DJ 703C Poboru – Cungrea – Verguleasa, precum și de construirea a două poduri din beton armat, pe DJ 703D, în comuna Cungrea, sat Spătaru, și pe DJ 653, în localitatea Schitu.

„Astăzi am aprobat indicatorii tehnici conform ordonanței proiectului Anghel Saligny. E vorba de cinci proiecte, reabilitara și modernizarea a trei drumuri județene și două poduri, unul la Schitu și unul la Cungrea. În total, devizele pe care le depunem sunt în total 200.000 de lei. Conform ordonanței, suma minimă pentru fiecare județ este de 145 de milioane, deci mare parte dinte proiecte ne vor intra cu siguranță, în funcție de calculul punctajului și creditele de angajament la nivelul Ministerului Dezvoltării. Probabil vom încerca să băgăm și diferența, pentru că 200 de milioane nu e o sumă mare. Am încercat să ne facem un punctaj și cred că ne încadrăm cu toată această sumă”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Alte proiecte pe Programul Anghel Saligny nu vor mai fi depuse, dar va continua atragerea de fonduri europene pentru noi proiecte.

„Alte proiecte nu vom mai solicita pe Anghel Saligny. Bineînțeles că avem, însă, în vedere exercițiul bugetar următor pentru fonduri europene; deja am primit aprobare pentru a construi studiul de fezabilitate unui drum județean, am primit finanțare europeană pentru el”, a mai spus Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here