Ce se întâmplă cu extinderea rețelei de gaze naturale în Balș/ Anunțul primarului Cătălin Rotea

Primarul Balșului, Cătălin Rotea, a oferit, recent, într-o conferință de presă, explicații privind perspectiva extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale în oraș.

Edilul spune că, chiar dacă în primul său an de mandat rețeaua de alimentare cu gaze naturale nu a suferit modificări în sensul extinderii în zone fără o asemenea utilitate, au fost semnate contracte cu furnizorul de gaze pentru mai multe străzi.

„În ceea ce privește gazele naturale, atunci când am moștenit acest mandat, 690 de locuințe din orașul Balș erau neracordate la gaze naturale. Și am rămas cu 690 de locuințe neracordate la gaze naturale. Avem contracte semnate cu furnizorul de gaze naturale pentru străzile Mihai Viteazul, Salcâmilor, Mihail Drumeș, Cometa, Anton Pann, Chilia și Turda. Înseamnă 300 de locuințe. Contractul pentru strada Mihai Viteazul era semnat din luna decembrie a anului trecut, dar nu a început nici până acum lucrarea pentru că au durat foarte mult expertizele de traversare a unui micuț pod peste pârâul Germătălui. Expertize, avize, lucruri care trebuie făcute, dar, în afară de această stradă, Mihai Viteazul, vom merge cu gazele până la limita cu cartierul Corbeni, atunci când vor fi finalizate lucrările. Chiar în acest an am reușit să semnăm aceste contracte pentru străzile enumerate”, a declarat primarul Balșului.

Restul străzilor neracordate ar urma să beneficieze de gaze în cadrul unui proiect pe care administrația Rotea îl va depune pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Rămânem cu aproape 400 de locuințe fără gaze naturale (mai sunt încă 10 străzi și prelungiri de străzi) pentru care vom depune un proiect pe Programul Anghel Saligny, pentru că există sume alocate în acest program pentru gaze. În cazul, puțin probabil zic eu, în care nu va fi aprobat acest proiect, în fiecare an, din fonduri proprii, vom alimenta câte 100 de case, astfel încât în 2024 să ajungem la racordarea tuturor locuințelor la conductele de gaze naturale”, a mai spus Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here