Bani și oxigen de la ALRO pentru spitalele din Slatina și Caracal, dar și pentru spitale din București

ALRO continuă să susțină eforturile sistemului de sănătate românesc atât prin sponsorizări financiare, cât și prin furnizarea de oxigen către secțiile de Anestezie Terapie Intensivă.

ALRO, consumator constant de oxigen în cadrul proceselor sale tehnologice de obținere a aluminiului reciclat, a decis să redirecționeze, începând cu finalul lunii octombrie 2021, cota sa lunară de oxigen către secțiile de Terapie Intensivă, grav afectate de contextul actual marcat de COVID-19.

„Aceste vremuri dificile ne-au confirmat că trebuie să rămânem împreună și să ne sprijinim reciproc atât în activitățile de afaceri, cât și în cadrul comunităților locale. Astfel, având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de COVID-19, am decis să ne redirecționăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunității.

Am găsit soluții alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puși la dispoziție sistemului de sănătate pentru Secțiile de Terapie Intensivă. Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăși aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură și, sperăm cât mai rapidă a comunității noastre la normalitate”, a spus directorul general al companiei, Gheorghe Dobra 

ALRO ajută, de asemenea, personalul medical să lupte împotriva valului actual de COVID-19 prin donații în valoare de 400.000 de lei către Fundația Prof. Dr. Matei Balș, 300.000 lei pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, 200.000 lei pentru Spitalul Municipal Caracal și 200.000 lei pentru Fundația Spitalului de Urgență București.

În plus, ALUM, filiala din amonte a ALRO, a donat alți 200.000 de lei Spitalului Județean de Urgență Tulcea pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Spitalele din Slatina și Caracal vor folosi fondurile pentru a asigura aprovizionarea medicală, siguranța și securitatea actului medical, precum și condițiile de prevenire a incendiilor, dotând spitalul corespunzător pentru situații de urgență, se arată într-un comunicat al companiei din Slatina.

Grupul ALRO a susținut eforturile comunităților de a preveni efectele pandemiei și de a asigura mediul propice efectuării actelor medicale prin donații de aproape 2,6 milioane de lei, inclusiv donațiile curente, constând în bani, echipamente medicale și de protecție. La rândul său, Grupul a înființat propriile centre de vaccinare în locațiile sale din Slatina și Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here