Darius Vâlcov a fost achitat definitiv în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la dare și luare de mită

Curtea de Apel Craiova a dispus, joi, achitarea definitivă a lui Darius Vâlcov în dosarul Millenium Topographica, în care fostul ministru de Finanţe a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită.

Este vorba de dosarul în care un funcționar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a fost pus de procurori sub acuzare pentru luare de mită în formă continuată după ce, vreme de peste trei ani, el ar fi primit, lună de lună, câte 1000 de lei, cu titlu de mită, de la una dintre firmele care atunci ar fi fost controlate, prin interpuși, de Darius Vâlcov (SC Millenium Topograpfica SRL) pentru a furniza societății cu pricina informații oficiale în domeniul cadastrului.

„Respinge apelul formulat de apelant Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul inculpat Vâlcov Darius Bogdan. Desfiinţează sentinţa penală apelată în sensul că, schimbă temeiul juridic în baza căruia s-a dispus achitarea inculpatului Vâlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la dare de mită prevăzută de art. 25 din Codul penal din 1969 raportat la art. 255 alin. 1 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 alin. 1 C.pen. şi instigarea la luarea de mită prevăzută de art. 47 C.pen. raportat la art. 289 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 6 din Legea nr.78/2000 şi art.5 alin.1 Noul Cod penal, şi art.5 alin. 1 C.pen., din art. 16 lit. b teza I Cpp în art. 16 lit. a C.p.p. Menţine celelalte dispozitii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii.

În acelaşi dosar au fost achitaţi alte trei persoane, Eduard Cincu, reprezentantul OCPI Olt, Mircea Dogaru şi administratorul SC Millenium Topographica SRL, Elena Marinela Calotă-Sălcianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here