Percheziții de amploare în Argeş, Vâlcea şi Mureş. Mai multe persoane, obligate să se prostitueze. Zeci de persoane, la audieri

Percheziţii de amploare, azi, în județele Argeş, Vâlcea şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituția.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2021, șase persoane bănuite ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituția, în municipiile Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reținând sumele de bani obținute din activitatea de prostituție.

În activitatea infracțională, persoanele ar fi transportate în diverse orașe din România, cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, persoanele bănuite ar fi postat anunțuri, în vederea atragerii de clienți.

De asemenea, membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mișcare și ar fi folosit amenințări și violența fizică, pentru a le constrânge să practice prostituția.

Victimele ar fi fost lovite, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea, către terțe persoane, a faptului că acestea se prostituează.

Din banii obținuți din activitatea infracțională, membrii grupului și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani ar fi fost pierdute în sălile de jocuri de noroc”, potrivit Poliției Argeș.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here