Lansări de carte la Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu” de la Slatina/ FOTO

Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, demarat ieri la Slatina, a continuat, joi, cu o expoziție de artă fotografică, lansări de carte și o piesă de teatru de excepție.

În foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” a avut loc vernisajul unei expoziții de artă fotografică, urmat de salonul de carte la care au fost lansate mai multe cărți semnate de scriitorii Nicolae Coande, George Smarandache, Aurel Furtună și Nicolaie Tony Dincă.

Este vorba de lucrări de critică literară semnate de Nicolae Coande și adunate în „Manualul vânătorului de poeți”, volumul 1 și 2 (Editura Hoffman), de o antologie de poezie cu texte din operele a 70 de poeți români (Editura Hoffman), și de un volum de cronici de teatru intitulat „Profeții vechi și noi despre teatru”, semnat de Marius Dobrin  și apărut la Editura Autograf MJM din Craiova.

Marius Dobrin, Nicolae Coande, George Smarandache, Nicolae Tony Dincă și Aurel Furtună

Au mai fost lansate două volume de poezie semnate de Nicolaie Tony Dincă și de medicul Aurel Furtună, dar și volumul colectiv „Cronicile pandemiei globale”, prezentat de scriitorul George Smarandache, unul dintre autorii publicați.

Acesta din urmă reunește 33 de scrieri ale tot atâtor autori din întreaga lume care reflectă experiențele trăite de semnatari în molima care a cuprins întreaga lume și punctele lor de vedere în legătură cu situația pandemică.

„Sunt 33 de scrieri ale unor autori de pe întreg mapamondul, fiecare dintre ei fiind rugat să scrie câte un eseu scurt cu tema „O zi în pandemie”. Cartea a apărut, sub egida UNESCO, la Editura Cărturești din București, apoi a fost tradusă în engleză și în turcă. Recent, volumul a fost lansat și în Istanbul”, a prezentat George Smarandache.

Scriitorul George Smarandache

Cartea va fi tradusă și în alte limbi, urmând să fie lansată și în Japonia, la Tokio, India, în Canada, la Toronto și în Statele Unite ale Americii.

Autorii au primit diplome de merit din cadrul organizatorilor.

La eveniment au mai participat editorul și tipograful Andi Barcan, directorul Editurii Hoffman, poeta Corina Dașoveanu, Ilie Hău, președintele Comisiei pentru cultură și învățământ din cadrul Consiliului Județean Olt, actorul Remus Iordache și artistul fotograf Valentin Ciurea, consilier cultural în cadrul Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Ziua s-a încheiat cu teatru, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” fiind jucată piesa „Salieri”, în regia lui Marcel Top, de actorii Marius Bodochi, Arlinda Morava și Răzvan Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here