Bilanț COVID azi. Numărul cazurilor noi scade sub 2000! Rafila: „Pregătirea valului 5 trebuie începută imediat”

Alexandru Rafila spune că ar vrea ca Ministerul Sănătății să aibă un cuvânt mai greu de spus în luarea deciziilor CNSU şi cere măsuri rapide pentru prevenirea noului val.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.958 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 160 de decese dintre care 45 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, vineri, de 2,41 de cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

În ciuda numărului mic de cazuri, pregătirea valului 5 al pandemiei în România trebuie începută imediat, iar schimbarea strategiei de comunicare, alături de alte câteva măsuri, ar fi un pas esențial pentru a preveni un număr de cazuri și decese la fel de mare ca în valul 4, consideră noul ministru al sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila critică într-un interviu pentru Digi24 modul în care a fost abordată pandemia în ultimul an și jumătate și spune că a fost motivat politic, fie că a fost vorba despre inacțiune, fie, dimpotrivă, de acțiuni prea dure, luate pe ultima sută de metri, care nu au fost explicate populației, ceea ce a fost de natură să ostilizeze oamenii.

Nici strategia de comunicare nu a fost bună, consideră profesorul Rafila. „Avem tot felul de grupuri de comunicare strategică. N-am înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, mereu aceleași, în fiecare zi – numărul de cazuri, numărul de decese, numărul de cazuri la ATI și cam asta este comunicarea strategică. Cred că trebuie să stăm de vorbă puțin cu colegii din CNCAV”, a declarat Alexandru Rafila.

Boala covid-19 a ucis peste 1,5 milioane de persoane de la începutul pandemiei în Europa, unde mai multe ţări restabilesc restricţii cu scopul de a limita contaminări-record, potrivit unui bilanţ realizat joi, în baza unor bilanţuri oficiale, de către AFP. Aproximativ 1.500.105 de morţi din cauza covid-19 au fost înregistrate în mod oficial în regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) – din care fac parte 52 de ţări şi teritorii, de la Oceanul Atlantic şi până în Azeerbaidjan şi Rusia – de la prima moarte din cauza covid-19 pe continent, înregistrată în februarie 2020. Numărul deceselor noi se află în creştere de la jumătatea lui iulie şi a atins o medie zilnică de 4.210 în ultimele şapte zile, cu 1% mai multe decât în urmă cu o săptămână, în această regiune, care este din nou epicentrul pandemiei.

Aproape jumătate dintre pacienţii cu coronavirus trimişi de România în străinătate, în plin val patru, când unităţile sanitare din ţară nu au mai făcut faţă, au decedat. Potrivit datelor transmise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la solicitarea News.ro, dintre cei 84 de pacienţi transferaţi, 47 au fost duşi la spitale din Ungaria.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here