Amenzi de zeci de mii de lei aplicate șoferilor de polițiștii din Argeș, în doar o oră și jumătate/ FOTO

Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1, au desfășurat, astăzi, 27 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 11.30, o acțiune pe A1, la kilometrul 110, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe acest sector de drum, prilej cu care oamenii legii au constatat mai multe abateri de la lege și au aplicat sancțiuni.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și verificarea legalității transporturilor.

„Timp de aproape două ore, polițiștii au verificat 53 de autovehicule și au legitimat 61 de persoane.

Au fost efectuate 32 de testări cu aparatul etilotest și două testări privind depistarea de substanțe interzise”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Florin Popa.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru conducere sub influența alcoolului și 10 privind legalitatea transportului, totodată fiind reținute două permise de conducere (alcool), două certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Recomandările polițiștilor pentru deplasări, în condiții de siguranță, pe autostradă:

Întrucât în această perioadă, de minivacanță, traficul pe autostradă este mai intens, polițiștii le reamintesc conducătorilor auto principalele reguli de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte când se deplasează pe autostradă:

Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare) trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți, în niciun fel, circulația acestora.

Cu excepția cazurilor justificate, este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență.

În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil.

În situația în care schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați că din spate nu circulă alte autovehicule.

Ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire.

De asemenea, reamintim faptul că, pe autostrăzi, este interzisă circulația pietonilor, a vehiculelor cu tracțiune animală, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

Polițiștii le recomandă șoferilor să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice ori se simt obosiți și să respecte întotdeauna viteza legală impusă pe sectorul de drum pe care se deplasează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here