A fost actualul ministru al Agriculturii, caracaleanul Adrian Chesnoiu, ofițer la „Doi și-un sfert”? Răspunsul demnitarului

Invitat, duminică seara, la emisiunea „Selectiv” de la B1 TV, moderată de Dan Bucura, proaspătul ministru al Agriculturii, caracaleanul Adrian Chesnoiu, a pus punct zvonurilor potrivit cărora ar fi lucrat ca ofițer la „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne.

Explicația demnitarului a fost una extrem de simplă: în anul în care serviciul „Doi și-un sfert” a fost desființat, el avea doar 16 ani.

„Este o aberație. Nu am lucrat nici un minut, nici o secundă la această unitate «Doi și-un sfert», pentru că aveam 16 ani când a fost desființată”, a declarat noul ministru al Agriculturii.

El a explicat și sursa acestor zvonuri.

„Am lucrat într-o structură a Ministerului de Interne, se numește Direcția Generală de Informații și Protecție Internă. Am lucrat pe zona de protecție și anticorupție a personalului propriu al ministerului, n-are nicio treabă cu a ascunde ceva. Dacă studiați CV-ul meu, care este public, o să vedeți că am specializare în investigarea fraudelor, anticorupție, afaceri interne și relații internaționale”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Întrebat de jurnalistul Dan Bucura cum a ajuns la Ministerul Agriculturii un absolvent al Academiei de Poliție, cu studii pe zona de siguranță și securitate națională, Adrian Chesnoiu  a precizat că „asigurarea hranei populației face parte tot din sectorul securității și siguranței naționale”.

„Istoria familiei mele, cu un tată care 40 de ani a servit câmpurile patriei în calitate de inginer agronom, director de stațiune agricolă și inginer-șef în stațiunea de cercetări agricole la Caracal, cred că îmi dă dreptul măcar să simt românește și să simt această meserie onorabilă pe care fermierii români o fac”, a spus Adrian Chesnoiu.

Zvonul că noul ministru al Agriculturii ar fi fost ofițer în serviciul secret “Doi și-un sfert” al Ministerului de Interne a fost pus în circulație PressOne.

„Doi și-un sfert” (numită așa după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215), a fost serviciul secret al Ministerului de Interne, desființat în timpul mandatului lui Emil Constantinescu. Structura a devenit Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în noiembrie 2016, guvernul condus de Dacian Cioloș desființează acest serviciu și înființează Direcția Generală de Protecție Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here