Veste fabuloasă pentru toată lumea! Au anunțat astăzi, 29 noiembrie: Va fi gata la începutul lui 2022

Răsturnare de situație din cauza noului COVID. Anunțul făcut de Moderna, astăzi, 29 noiembrie vizează tulpina Omicron.

Este vorba de varianta venită din Africa de Sud care provoacă îngrijorare totală pe tot globul. Datele momentului sunt îngrijorătoare, mai ales că această nouă tulpină ar putea evita protecția vaccinurilor actuale. În aceste condiții se are în vedere modificarea vaccinului.

Este răsturnare totală de situație. Moderna a venit cu un anunț extrem de importat legat de tulpina nouă de COVID, cunoscută și sub denumirea de Omicron. ​Directorul medical al Moderna Inc., Paul Burton, suspectează că noua variantă de coronavirus Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale. Din această cauză, o variantă modificată a vaccinului ar putea fi disponibilă la începutul anului viitor, a anunțat Bloomberg.

„Ar trebui aflăm capacitatea actualului vaccin de a oferi protecție în următoarele două săptămâni”, a declarat Burton duminică, la BBC, conform sursei citate.

El a vorbit despre posibilitatea ca oamenii să aibă parte de un nou vaccin. El va fi disponibil în cantități mari. Directorul medical al Moderna Inc a precizat când se va produce momentul decisiv.

„Dacă va trebui să facem un vaccin complet nou, cred că acest lucru se va întâmpla la începutul anului 2022 iar apoi va fi cu adevărat disponibil în cantități mari”, a spus el. Acesta a ținut să arate că ceea ce este remarcabil la vaccinurile cu ARNm, la platforma Moderna, este că ne putem mișca foarte repede.

Compania de biotehnologie cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a mobilizat „sute” de angajați la începutul zilei de joi, Ziua Recunoștinței în SUA, după ce s-a răspândit vestea despre varianta Omicron.

Protecția ar trebui să existe în continuare, în funcție de cât de mult timp în urmă a fost vaccinată o persoană, iar pentru moment cel mai bun sfat este de a face unul dintre vaccinurile actuale Covid-19, a spus Burton.

„Dacă sunteți indeciși și nu ați fost vaccinați, vaccinați-vă”, a spus el. Potrivit lui Burton, acesta este un virus care pare periculos, dar există multe instrumente în arsenalul nostru acum pentru a-l combate.

Apariția tulpinii Omicron a făcut ca țările să se grăbească să restricționeze călătoriile din Africa de Sud. Temerile că aceasta ar putea exacerba o creștere a Covidiei de iarnă în emisfera nordică și ar putea submina redresarea economică globală au trimis vineri un val de aversiune față de risc pe piețele globale.

Moderna a precizat vineri într-un comunicat că lucrează rapid pentru a testa actualul vaccin împotriva variantei Omicron și studiază două variante de rapel.

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here