Urmează o carantină națională? Ministrul Sănătății a făcut marele anunț

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, întrebat dacă există posibilitatea unei carantine naționale în 2022, a spus că această variantă este exclusă.

Acesta consideră că, momentan, este necesară încurajarea testări periodice. Ba mai mult, el a explicat că nici dacă s-ar înmulți cazurile, tot nu ar fi impus un lockdown național.

„Nu se pune problema în acest moment, pentru că nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic”, a spus acesta.

Ministrul Sănătății consideră că, în prezent, sistemul medical din țară ar trebui să își concentreze atenția și energia pe pregătirile pentru posibilul val cinci. Acesta a enumerat carențele actuale din România.

„Ne pregătim în primul rând prin dezvoltarea serviciilor ambulatorii și dezvoltarea capacității de testare, care să permită oamenilor să beneficieze de tratament înainte să apară complicațiile și să nu supra-aglomereze spitalele pe de o parte, iar pe de altă parte trebuie să convingem oamenii să își vaccineze familiile, în primul rând persoanele vârstnice și cei cu boli cronice.

Noi acolo avem problema importantă. Avem doar 30% din populația cu vârsta de peste 70 de ani vaccinată, față de alte țări care au această categorie protejată în mod esențial și atunci cred că dacă vrem să avem sărbătorile în liniște trebuie să încurajăm oamenii în această lună să își vaccineze vârstnicii și persoanele cu boli cronice din familie”, a spus Alexandru Rafila la Antena3.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here