Alertă alimentară într-un cunoscut lanţ de supermarketuri, cu magazine și în Olt. Vezi dacă ai cumpărat produsul contaminat

O nouă alertă alimentară în România, la doar o zi după un anunţ similar făcut de ANSVSA. De data aceasta, este vizat lanţul de magazine Profi, din cauza unui produs în care a fost descoperit o bacterie periculoasă.

Cunoscutul lanţ de supermarketuri Profi a retras de urgenţă de pe rafturi un lot întreg de pipote de pui, din cauza infectării acestui produs cu Salmonella enteritidis.

Este vorba despre produsul congelat “Pipote de pui”, la 500g, de origine Polonia şi care poartă marca Copanex, potrivit informării postate pe site-ul ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

“Vă informăm că s-a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului menţionat mai sus, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis”, transmite Autoritatea.

Toţi clienţii Profi care au cumpărat deja acest produs sunt îndemnaţi să nu îl consume şi să îl distrugă imediat sau să îl aducă înapoi în orice magazin al lanţului de supermarketuri.

Clienţii vor primi înapoi contravaloarea produsului, fără a fi nevoie de prezentarea bonului fiscal care să ateste achiziţionarea acestuia.

Cum se manifestă infecţia cu Salmonella?

Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greață, vomă, crampe abdominale. Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Simptomele pot să apară după 6 până la 72 de ore de la infectarea cu bacteria Salmonella și durează, în general, până la o săptămâna. În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată, încât bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide și electroliți intravenos.

O alertă similară a venit şi din partea lanţului de magazine Penny

Rețeaua de magazine Penny a anunțat deja eliminarea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat la 1000g, ambele de la Copanex, din cauza contaminării cu Salmonella enteritidis.

„Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”, se arată într-o informare a ANSVSA.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here