Calendar Ortodox luni, 6 decembrie! Ce este interzis să faci de Sfântul Nicolae. Rugăciunea care se spune astăzi

Calendar Ortodox luni, 6 decembrie. Credincioșii îl cinstesc în această zi pe Sfântul Nicolae, cunoscut în rândul copiilor ca Moș Nicolae. Chiar dacă această zi prezintă o oportunitate minunată pentru a face cadouri, trebuie să fim atenți la ce oferim, deoarece putem avea parte de un final de an marcat de ghinion.

Precum se obișnuiește în România, copii pregătesc ghetele pentru a primi cadouri în fiecare an, în seara de Ajunul Sfântului Nicolae. Astfel, încălțămintea trebuie să fie bine lustruită, un obicei care amintește de faptul că cei care nu au fost cuminți descoperă în cizme o nuielușă de măr drept atenționare.

Totuși, tradițiile din popor ne spun că anumite lucruri nu sunt potrivite pentru a fi oferite drept cadou în această zi, deoarece pot aduce ghinionul asupra noastră.

Conform tradițiilor din popor, în această zi de sărbătoare nu se oferă obiecte ascuțite, dar nici lucruri care sunt de culoare neagră. Totodată, o altă tradiție spune că produsele de machiaj și bijuteriile nu trebuie să se afle printre cadouri deoarece atrag ghinion asupra posesorului. Alte obiecte care nu ar trebui să se afle printre daruri sunt cravatele, mărgelele și fularele.

Mai mult, se spune că pușculițele sau portofelele goale aduc sărăcie în locuință și trebuie evitate cu orice preț. De asemenea, batistele și oglinzile trebuie evitate în ziua de 6 decembrie deoarece prevestesc lacrimi și tristețe, potrivit tradițiilor din popor.

Calendar Ortodox luni, 6 decembrie! Ce ne este interzis să facem de Sfântul Nicolae
Sfântul Nicolae, ierarh din localitatea Mira, este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe. Acesta s-a născut în jurul anului 280 în localitatea Patara Lichiei și a trecut la cele veșnice în jurul anului 245, în localitatea Mira. Aceasta este cunoscută în zilele noastre drept Kocademre, o locație din Turcia. Potrivit Bisericii, Sfântul Nicolae s-a făcut chip al smereniei și sărăciei și l-a slujit pe Dumnezeu în fiecare moment al vieții sale.

Amintim că această rugăciune este bună de rostit în ziua de luni, 6 decembrie: „Cel ce verși mir de mult preț la toată lumea și mie celui nevrednic și mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi ca să-ți aduc ție cantare, Părinte Nicolae. Tu, ca cel ce ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile ca să cânt ție: Bucura-te, Sfânte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!”.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here